De Groene Kathedraal van Villécloye was ons van een eerdere groepsreis al bekend. Veel vind je er niet over op internet. Het is een klein plaatsje in Frankrijk. Maar wel met een heel boeiend verhaal. De heilige Ernelle is daar de patroonheilige. En de heilige Ernelle kwam uit de omgeving van Antwerpen (Kontich). Lichtmeesters duiden dikwijls in Boodschappen dat wij het belang van de Lage Landen in de geschiedenis onderschatten dus was het mooi het pad van de heilige Ernelle te mogen volgen. Ernelle was in een rijke familie geboren maar ze wijdde haar leven aan het helpen van armen en spiritualiteit. Op een gegeven moment hoorde ze een duidelijke roeping om naar Jeruzalem te gaan en heilige plaatsen te bezoeken. Ze liet alles achter en vertrok op bedevaart. Overal waar ze kwam en ze dorst had ontsprong een natuurlijke waterbron. Dat is een duidelijk teken van vertrouwen in het universum. Zo kwam ze ook in Villécloye waar de bron naar haar genoemd is. Er is een kapel ter ere van haar gebouwd met op de muren een rozenkrans als dank van de dorpelingen voor de bescherming die Ernelle heeft geboden.
In de groene kathedraal wordt deze rozenkrans uitgebeeld door 15 prachtige oude lindebomen met daartussen in rotsvorm de rozenkrans gaande van de aankondiging van de geboorte van Jesus tot zijn Ascension en de ten hemelopneming van Maria.

We mochten dus een reisje gaan plannen en dat deden we met veel plezier. Hotel in de omgeving geboekt en wat bleek? We hadden de warmste dagen van het jaar gekozen en de temperatuur zou vlotjes 40° kunnen bereiken. Maar we hadden geboekt en gingen dus op pad. Tijdens onze eerste reisdag vonden we verkoeling in kerkjes op onze weg die je in die omgeving nog in een natuurlijke setting en bouw tegenkomt. De warmte werd door ons niet als bezwarend ervaren.

Na een heerlijk verkoelende nacht in het hotel was het na een goed ontbijt zover. Wat is het toch een luxe als je daar zelf eens niet voor hoeft te zorgen. Maar we hadden ondertussen wat dingetjes gevonden en wat bleek??? Dat ze in die periode daar festivals organiseren. Dus zouden we de rust en stilte daar krijgen en vinden om de Lezing op te nemen? Tja vertrouwen maar weer... Toen we in de buurt van de groene Kathedraal kwamen wist de Tom Tom het even niet meer. Gelukkig hadden we mensen bij die vlot Frans spreken en kwamen we op een kleine landweg een heel vriendelijke meneer tegen aan wie we de weg konden vragen. Nog even recht door en dan is het aan je rechterzijde vertelde hij. Tot zo want ik ben ook op weg naar daar want we zijn met de voorbereidingen voor het festival bezig.
oepsie lieve hemel gaan we dan alleen kunnen zijn en de rust en stilte vinden om de Lezing met de Verheven Lichtmeesters Maria Magdalena en Jesus op te nemen?

Daar aangekomen waren er enkele mensen beneden bij de bron en er was een bulldozer bezig op de wei naast de ingang. De kathedraal is op een heuvel gelegen en daar was niemand. We hadden het volste vertrouwen dat de bulldozer zo weg zou gaan. Het middaguur naderde en het zou heel warm worden.

En de vriendelijke meneer die ons de weg wees? Kwam ook en hij bleek 19 jaar de burgemeester van Villécloye te zijn geweest. Hij had zich al die jaren enorm ingezet voor het behoud van het patrimonium van de groene Kathedraal en hij wist ons leuke dingetjes te vertellen die we in de Lezing mee konden nemen. Heel bijzonder. En hij zei dat de bulldozer de grond los had gemaakt zodat auto's tijdens het festival de wei op konden rijden en dat wij dat ook mochten. We konden dus met onze spullen heel dichtbij parkeren nu. In een eerdere Boodschap afgelopen jaar gaf Mr Jesus al aan dat krachtplaatsen weer geactiveerd zouden worden, zichtbaarder en bereikbaarder voor iedereen die wenst en dat werd hier meteen duidelijk gemaakt.
Waren we iets vroeger of iets later geweest, hadden we dat allemaal gemist. Goede timing dus... maar meer nog zei de voormalig burgemeester dat we van harte welkom waren in de groene Kathedraal om de Lezing met de Verheven Lichtmeesters Jesus en Maria Magdalena te geven en op te nemen.

En het is een heel bijzondere Lezing geworden. Mr Jesus die ons verteld dat sommige van Zijn uitspraken verkeerd zijn uitgelegd of geïnterpreteerd. Niet met kwade opzet maar vanuit onwetendheid. Hij legt uit wat het Lam Gods betekent en waarom men Hem de Verlosser noemde. Maar vooral was het heel ontroerend en zo een zegening om deelgenoot te mogen zijn van de liefde die zo voelbaar is wanneer Hij spreekt over Zijn geliefde Maria Magdalena, de vrouw die aan Zijn zijde stond. De vrouw die Hem in de zwaarste beproevingen niet alleen had gelaten.

En Mrs. Maria Magdalena die ons deelgenoot maakt over de bijzonderheid van de krachtplaats de groene Kathedraal waar Zij een onbekend in stilte teruggetrokken leven heeft geleid. Ze vertelt ons over de bron en het belang ervan. De heiligheid en dat het woord heiligheid een oud woord en benaming is en dat heiligheid ook in en vanuit de natuur voorkomt en dat je op bepaalde krachtplaatsen tot ontwaken wordt gebracht en het daar makkelijker is omdat je dan de oude verbondenheid tussen de hemelsfeer en de aarde voelt. Ook geeft Mrs. Maria Magdalena verder inzicht in de wereld van de tweelingziel.

En als nameditatie en prachtige afsluiter mochten we de rozenkrans lopen waarbij Verheven Lichtmeesters ons dan toch andere ogen geven om de aankondiging maar ook de kruisweg anders te zien en te interpreteren. Want Mr Jesus zegt altijd dat de kruisweg geen lijdensweg was maar wel een leidersweg.

En natuurlijk laten we jullie ook de bron met het beeld van de Belgische St Ernelle zien en daar viel ons meteen een belangrijke symboliek op die naar Mrs. Maria Magdalena en het huis van Arimathea verwijst.

De hele middag hebben we in de groene Kathedraal in rust, stilte en alleen doorgebracht. De eerste bezoekers kwamen pas toen we klaar waren met de Lezing.
En de warmte? Het was die dag 40° + maar in de Kathedraal voelde het maar als 25° aan met regelmatig een verkoelende wind. Men zegt dat zo 1 oude boom het equivalent is van 25 airconditioners en zo voelde dat ook. Laat ons dus maar veel bomen planten en in stand houden want ze zijn zo belangrijk voor ons ecosysteem.

Als afsluiter van deze prachtige dag zijn we natuurlijk lekker gaan eten want ondanks het warme weer hadden we allemaal een reuzehonger gekregen maar we wilden we ook graag onze ervaring verder delen. We beseften dat we deelgenoot waren geweest van iets heel bijzonder. De liefde, de energie, de verbondenheid van Mrs. Maria Magdalena en Jesus tot in de eeuwigheid zoals Ze zelf zeiden. En we voelden dat deze ervaring en reis ook ons gevoel van verbondenheid nog verder liet toenemen.

Graag nodigen we jullie uit voor deze bijzonder mooie Lezing met de Ascended Masters Maria Magdalena en Jesus vanaf 9 september online via de website te volgen.

De online Lezingen worden zonder publiek opgenomen en kunnen ook afzonderlijk gevolgd worden

Deelnemen: bestellen